Dijital Dünya Saati

Google
 

17.2.08

Değerli Hastalarımız ve Refakatçilerinin Dikkatine

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Çalışma Düzeni
Sizlere hasta ve yakınlarının bilmesi gereken bazı önemli bilgiler vermek istiyoruz:

1. Yatacak hastalar için poliklinikte doldurulan yatış formu ile zemin kattaki hasta yatış bölümünde yatış işlerinden sorumlu Birgül Yaman’a başvurunuz. Burada sizin için hastanede yatacak yer araştırması yapılacaktır. Boş yatak var ise Cerrahi Servisi için Kat Sekreteri Gül Mar’a yönlendirileceksiniz. Evraklarınızla ilgili eksiklikler burada tamamlandıktan sonra aynı kattaki Cerrahi Servis Sorumlu Hemşiresi Ceylan Koluman’a başvuracaksınız. Sorumlu hemşire sizi servis hemşiresi ile tanıştırıldıktan sonra size kalacağınız oda ve yatak gösterilecektir.

2. Hastanın yanında bir kişi refakatçi olarak kalabilir. Bunun için servis sorumlu hemşiresi ile görüşülerek refakatçi kartı çıkartılmalıdır. Hasta refakatçisi hastanın genel temizliği, çekmece ve yatağın düzeni ile malzeme ve evrak işlerinin takibini yapar. Refakatçinin okuma yazması olan, yanında diğer hasta yakınlarının cep ve ev telefon numaralarının olduğu hastanın ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güçlü, genç erişkin bir kişi olmasına lütfen dikkat ediniz. Hastanızın veya refakatçinizin yanında bir cep telefonunun olması işlerinizi kolaylaştırabilir. Cep telefonlarının sessiz veya titreşim konumunda olmasına dikkat ediniz. Cep telefonu ile hasta odalarının dışında, alçak sesle ve kısa süreli konuşunuz.

3. Yatan hastalardan ameliyat olacaklar, bazı röntgen grafileri ve tahliller yapıldıktan sonra gerekli görülen hekimler tarafından muayene edilirler. Böylece hastaların ameliyat olmasında bir sakınca olup olmadığına karar verilir. Ameliyat olacağı kesinleşen hastalara, ameliyatta kullanılacak malzemeler temin edilir. Evraklarını tamamlamış, konsültasyonu yapılmış ve malzemeleri gelmiş hasta ameliyat sırasına alınır.

4. Ameliyat sırası gelen hastaya refakatçisi bir gün öncesinde (erkekler sakal ve bıyık tıraşı) geceleyin vücut temizliği (ameliyat olacak bölgenin tıraşı ve temizliği) yapar.

5. Ameliyat olacağı servis nöbetçi hemşiresi ve doktoru tarafından bildirilen hasta ameliyat olacağı sabahı aç kalmalı ve kahvaltı yapmamalıdır. Gece 24.00’den sonra herhangi bir şey yememeli ve içmemelidir. O gün ameliyat olacaklar içinde çocuklar, ağır veya acil hastaların önceliği bulunmaktadır. Acil olarak yatırılan hemen ameliyat olması gerekebilecek hastalar veya ameliyatı uzayan hastalar nedeniyle bazen istenmeyen ameliyat iptalleri yaşanabilmektedir.

6. Hastanemizde sigara içmek, maraş otu kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu tür alışkanlıklar ameliyat tarihine göre 1 ay öncesinde terk edilmeli ve iyileşinceye kadar kesinlikle başlanmamalı, mümkünse hiç içilmemelidir. Bunlar ameliyat sırasında ve uyandıktan sonra özellikle akciğer kaynaklı ciddi problemlere yol açabilirler. Ameliyat gününe 10 gün kala ağrı kesici kullanmayı bırakınız. Yaranızda ameliyat sırasında ve sonrasında aşırı kanamaya neden olabilir.

7. Hasta çekmecelerinde yiyecek ve içecek bulundurulmamalıdır. Temizlik ve haşere sorunlarına yol açacağı ortadadır.

8. Servisimizde hafta içinde sabah ve akşam vizit yapılarak hastalar doktorlar tarafından değerlendirilmekte ve pansuman yapılmaktadır. Vizitler sırasında (saat 08.00-09.30/15.30-17.00) hasta refakatçileri aksi söylenmedikçe serviste durmamalıdırlar.

9. Yatan hastaların ziyaret saatleri her gün 13.00 - 14.00 arasıdır. Hastanemize çocuk ziyaretçi alınmamaktadır. Ziyaret saatleri dışında ziyaretçilerin servise girmesi yasaktır. Hastanede dolaşan her birey adım attıkça ve konuştukça havada dolaşan mikrop taşıyan parçacıkların sayısı artmakta bu da yatan hastalar ve yaraların mikrop kapması için artan bir risk faktörü oluşturmaktadır.

10. Hastanızla her gün telefonla 17.00 - 20.00 arasında hastane santrali olan 2212337’yi arayıp oda numarasının önüne 4 ekleyerek hastanızın odasına bağlanıp görüşebilirsiniz (örneğin 12 numaralı oda için 412’yi çeviriniz).

Hiç yorum yok: